Rechercher
Français
Toutes catégories
  Menu Fermez

  Z_WAVE

  Z-Wave is een term die veel voorkomt in de wereld van smart home. Dus wat is het? Z-wave is een draadloze, energiezuinige technologie voor domotica. Veel bedrijven gebruiken het voor hun draadloze sensors en andere apparaten. 

  Je kunt Z-Wave zien als een soort Wi-Fi, maar dan specifiek gemaakt voor huisautomatisering. Het wordt beheert door de Z-Wave Alliance, waarin smart home fabrikanten overleggen om de standaard verder te ontwikkelen. Omdat het speciaal voor slimme huizen ontworpen is, heeft het een aantal voordelen ten opzichte van Wi-Fi voor het automatiseren en bedienen van je huis.

  De voordelen van Z-Wave

  Z-Wave is een populaire techniek voor smart home, omdat het een aantal duidelijke en specifieke voordelen biedt ten opzichte van andere technologieën, zoals Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee of 433MHz:

  Ten eerste is het een gestandaardiseerd protocol. Dit betekent dat alle apparaten 'dezelfde taal spreken'. Dit maakt het makkelijk om apparaten met elkaar te verbinden en ze aan Fibaro te koppelen.

  Daarnaast is alle communicatie tussen apparaten twee-wegs: apparaten bevestigen commando's die aan hen worden gegeven. Dit maakt de techniek erg betrouwbaar voor domotica. Het zorgt ervoor dat apparaten nooit een commando missen, en het stelt je in staat je sensoren in te zetten als een slim beveiligingssysteem.

  Een ander voordeel is dat Z-Wave een andere draadloze band gebruikt dan Wi-Fi en Bluetooth. Dit zorgt voor een superieur bereik in huis - zelfs door muren heen. Het zorgt er ook voor dat Z-Wave en andere signalen elkaar niet in de weg zitten, of elkaar verstoren. Dus hoe druk de Wi-Fi in en rondom je huis ook is, Z-Wave apparaten zullen er geen enkele last van hebben.

  De technologie is daarbij ook erg energiezuinig. Hierdoor kan bijvoorbeeld een kleine Fibaro Motion Sensor een paar jaar doen met één batterij.

  Mesh networking

  Als klap op de vuurpijl is Z-Wave gebouwd als mesh-netwerk. Mesh-netwerken zorgen ervoor dat apparaten met elkaar kunnen praten om commando's door te geven. In de praktijk betekent dit dat het bereik en de betrouwbaarheid van het hele netwerk toeneemt met ieder apparaat dat je toevoegt.

  Conclusie

  In het kort is Z-Wave een krachtige, energiezuinige en premium smart home technologie. Het wordt wijdverbreid gebruikt voor zowel alarmsystemen als huisautomatisering door prominente merken zoals Fibaro.

  Dit merk maakt aantrekkelijke apparaten die je vaak zelf eenvoudig kunt installeren. Met zijn betrouwbare draadloze technologie en mesh-netwerkstructuur is Z-Wave dé premium optie om je huis te automatiseren.

  Voir comme Grille Liste
  Trier par
  Afficher par page
  Image de AEOTEC MULTISENSOR 7

  AEOTEC MULTISENSOR 7

  AEOTEC MULTISENSOR 7
  Aeotec MultiSensor 7 is een 6-in-1 Z-Wave sensor voor het detecteren van beweging, temperatuur, lichtintensiteit, luchtvochtigheid, vibratie en UV. De sensor werkt op 2x CR123A batterijen of een Micro-USB. Optioneel: een inbouwbeugel voor montage in de wand is separaat verkrijgbaar. Kenmerken Multifunctionele Z-Wave sensor Meet temperatuur, luchtvochtigheid, lichtintensiteit en UV Detecteert beweging en vibratie Bewegingsdetectie tot 10m Kijkhoek van 120 graden
  Image de Danalock V3 + M&C Adjustable Cilinder SKG

  Danalock V3 + M&C Adjustable Cilinder SKG

  Danalock V3 + M&C Adjustable Cilinder SKG
  De Danalock V3 is een batterijgevoed (Bluetooth & Z-Wave) slim slot waarmee eenvoudig de toegang tot een woning via een smartphone beheerd kan worden. Bediening van het slot kan handmatig, via de Danalock App of via een Z-Wave gateway. Met het minimalistische Deense ontwerp en een geavanceerd encryptie-algoritme biedt de Danalock een veilige stijlvolle oplossing voor deurvergrendeling. Belangrijk: Om de Danalock te gebruiken moet er een speciale cilinder of een Danalock Keyturner geplaatst worden. Voor meer informatie bekijk de omschrijving hieronder en de sectie "Cilinder en sleutels". De M&C cilinder SKG 3 is een hoogwaardige veiligheidscilinder en is bestand tegen de meest actuele inbraakmethodes zoals kerntrekken, cilindertrekken, de klopsleutelmethode en lockpicken. De cilinder wordt geleverd met 3 sleutels. De Condor is voorzien van een hardstalen brug, deze maakt het breken van de cilinder nagenoeg onmogelijk. Indien meerdere sleutels nodig zijn kunnen deze bijbesteld worden. De adjustable cilinder kan door middel van "spacers" gebruikt worden met de volgende cilinder maten: 35-32 35-37 35-42 35-47 Belangrijk: enkel de buitenmaat is verstelbaar van de adjustable cilinder Kenmerken Geen speciaal gereedschap nodig Gemotoriseerde vergrendelhulp met Twist Assist Eenvoudige beheer met 3 verschillende toegangsniveaus Werkt stand-alone, met een DanaBridge en met Z-Wave controllers Geschikt voor driepuntssluiting
  Image de Doorbird IP Video Door Station D101S

  Doorbird IP Video Door Station D101S

  Doorbird IP Video Door Station D101S
  De Doorbird D101S (zilver) is een opbouw video-intercom met 180 gradencamera (horizontaal) en 90 graden (verticaal). De camera is 720P en bevat 12 IR-leds voornachtzicht. Het apparaat heeft 2-weg audio met ruisonderdrukking. De Doorbird D101S heeft twee potentiaalvrij contacten voor het bedienen van elektrische sloten en toegangspoorten. Kenmerken Open API met lokale interface voor integraties Video en audio gesprekken via iOS, Android, IP en SIP Te integreren met FIBARO, Homey en andere domotica systemen 180° graden lens 720P camera 4D motion sensor tot 10 meter Werkt met WiFi, Ethernet en PoE
  Image de Eutonomy euFrame Ess. 4mm for iPad Air and iPad 2017

  Eutonomy euFrame Ess. 4mm for iPad Air and iPad 2017

  Eutonomy euFrame Ess. 4mm for iPad Air and iPad 2017
  Frontpaneel voor euFrame. het paneel is 4mm dik en verkrijgbaar in 5 varianten. Het paneel is gemaakt van mineraal composiet materiaal.
  Image de FIBARO Home Center 3

  FIBARO Home Center 3

  FIBARO Home Center 3
  FIBARO Home Center 3 is de meest krachtige en geavanceerde smart home hub voor het monitoren, configureren en bedienen van het FIBARO systeem. De Home Center 3 communiceert draadloos via Z-Wave en het lokale netwerk (LAN) met andere compatibele apparaten. De HC3 bevat een geavanceerd recovery- en back-up systeem met watchdogfunctie. Automatiseer woningen met blok scènes, LUA scripts, Quick Apps, panelen en profielen. Geavanceerde software in combinatie met hoogwaardige componenten garanderen stabiliteit en prestaties. Dankzij Z-Wave 500 heeft de HC3 een uitzonderlijk aantal integraties met honderden slimme apparaten van andere fabrikanten. De oplossingen met de Home Center 3 zijn eindeloos. Kenmerken Gebruiksvriendelijke en snelle interface Ondersteuning voor blok- en LUA scènes Werkt als stand-alone controller, als master of als slave controller Beheer op afstand via de web interface en mobiele apps Geavanceerd recovery- en back-up systeem (triple data security) Monitor en bedien het huis met de Home Center App Ingebouwde panelen voor configuratie van Alarm, Klimaat, Tuin en Profielen Compatibel met spraakassistenten (Google Assistant, Amazon Alexa en Siri snelkoppelingen) Compatibel met cloud services zoals IFTTT, Facebook Messenger en FIBARO Installer App Integreer Z-Wave apparaten en overige slimme IoT apparaten via de ingebouwde plugins Meest krachtige gateway op de markt met 4 x 1,2 GHz processor en 2 GB RAM geheugen
  Image de FIBARO KeyFob

  FIBARO KeyFob

  FIBARO KeyFob
  De FIBARO KeyFob is de compacte batterijgevoede afstandsbediening om het huis vanuit je handpalm te bedienen. Met de 6 verschillende toetsen bedien je elk gewenst apparaat en jouw scènes. Elke toets reageert tot 4 verschillende acties en is in te stellen met een persoonlijk patroon. Hierdoor kunnen er tot wel 24 acties per toets gekoppeld worden aan de Keyfob. De automatische vergrendeling zorgt ervoor dat je niet per ongeluk vanuit je broekzak een apparaat of scène activeert. Kenmerken Draadloze schakelaar voor apparaten en scènes 6 verschillende herkenbare toetsen Compact zak formaat 24 verschillende acties: enkel, dubbel en drie-dubbele click voor iedere toets Bediening wordt met de ingebouwde LED-indicator bevestigd Meerdere toets combinaties mogelijk Laag energieverbruik
  Image de FIBARO MOTION SENSOR

  FIBARO MOTION SENSOR

  Motion Sensor Fibaro
  De FIBARO Motion Sensor is een geavanceerde compacte multi-sensor. Het oogvormige design maakt de Motion Sensor gemakkelijk op ieder oppervlak te monteren. De Motion Sensor is voorzien van een ingebouwde bewegingssensor, temperatuursensor, lichtsensor en acceleratiemeter. Bij de detectie van beweging of een alarm geeft het oog, een visuele kleur weergave van de door de gebruiker gedefinieerde kleur of temperatuur. Ter voorkoming van valse meldingen is de gevoeligheid naar persoonlijk wens aan te passen. De sensor is volledig draadloos en werkt op een batterij. Een inbouwbeugel voor montage in holle wand of plafond is los verkrijgbaar. Kenmerken Temperatuur, alarm en bewegingsdetectie worden weergegeven via de LED indicator Detecteert beweging, meet temperatuur en lichtintensiteit Gebruik de Motion Sensor voor het veiliger maken van de omgeving Meet de temperatuur in elke kamer Batterijgevoede multisensor Sabotage beveiliging Aanpasbaar gevoeligheidsniveau
  Image de FIBARO Walli Double Cover Plate Antraciet

  FIBARO Walli Double Cover Plate Antraciet

  FIBARO Walli Double Cover Plate Antraciet
  Tweevoudig afdekraam voor Walli
  Image de FIBARO Walli Roller Shutter ANTRACIET

  FIBARO Walli Roller Shutter ANTRACIET

  FIBARO Walli Roller Shutter ANTRACIET
  Een intelligente geïntegreerde rolluik schakelaar voor het bedienen van poorten, jaloezieënen scènes. Bedien met één klik meerdere rolluiken. Uitgerust met een LED-ring en functies bekend van de FIBARO Roller Shutter 3 module. Ontworpen voor snelle installatie in een inbouwdoos vanaf 40mm (diepte). De Walli schakelaar kan ook gebruikt worden voor het handmatig activeren van scènes. Kenmerken Bedien gemotoriseerde gordijnen, rolluiken en jaloezieën met één druk op de knop Te bedienen via een spraakassistent De kleur van de LED ring is aan te passen naar de wens van de gebruiker Meet actief het stroom- en energieverbruik Belangrijke informatie Walli Complete Walli in meervoudige afdekraam: Het advies is om te kiezen voor Walli Units omdat de Single Cover Plate niet gebruikt wordt. Walli met GIRA, Legrand of Schneider: Om dit product af te monteren met GIRA, Schneider of Legrand is een ander Mounting Frame vereist, het advies is om te kiezen voor een Walli Unit.
  Image de FIBARO WORKS WITH

  FIBARO WORKS WITH

  FIBARO WORKS WITH
  Discover the possibilities of integration with FIBARO devices
  Image de FireAngel Smoke Detector 230V and battery back-up

  FireAngel Smoke Detector 230V and battery back-up

  FireAngel Smoke Detector 230V and battery back-up
  Rookmelder met 230V aansluiting en met ingebouwde 3V lithium batterij. De melder heeft een levensduur van 10 jaar en de batterij is niet vervangbaar. De 230V rookmelder heeft een 'interconnect' aansluiting voor een bedrade koppeling met andere rookmelders. De rookmelder kan met een module gekoppeld worden aan een hub / gateway voor automatisering. Kenmerken Gecertificeerd EN 14604:2005 + AC:2008 10 jaar niet verwijderbare back-up batterij Smart Silence Pauze vermindert de gevoeligheid gedurende maximaal 10 minuten Thermoptek-sensortechnologie
  Image de Qubino Flush Dimmer 0-10V

  Qubino Flush Dimmer 0-10V

  Qubino Flush Dimmer 0-10V
  De Flush Dimmer 0-10V is ontworpen voor het bedienen van verlichting of andere elektrische apparaten die werken op 0-10V. De module heeft een standaard 0-10V uitgang en een multifunctionele ingang bijvoorbeeld voor een druk knop. Kenmerken Perfect te gebruiken voor het dimmen van verlichting die werkt op 0-10V Integreer 0-10V verlichting, sensoren en ventilatie Aansluit vermogen 12-24 VDC Multifunctionele ingang voor het aansluiten van 0-10V sensoren Ingang kan gebruikt worden voor sensoren en schakelaars